система Мартингейл

система Мартингейл

система Мартингейл, стратегия за игра на рулетка

Системата Мартингейл е една от най-старите стратегии за игра на хазартни игри. Тя е разработена през 18-ти век във Франция за игрите на ези-тура, където шансът за печалба е 50% във всеки рунд. Преди време системата е приложена за рулетка, където шансът да се падне червено или черно е почти 50%. Тя остава сред любимите стратегии за много професионални играчи на рулетка.

Основни принципи на системата Мартингейл при игра на рулетка

Основният принцип при игра на рулетка е прост. Системата Мартингейл казва, че в началото трябва да се постави залог, например 1 евро на червено или черно. Ако играчът спечели, той печели 2 евро с чиста печалба от 1 евро. Ако играчът загуби, той удвоява следващия си залог, например:

  • 1-ви залог на черно за 1 евро, резултат червено, загуба
  • 2-ри залог на черно за 2 евро, резултат червено, загуба
  • 3-ти залог на черно за 4 евро, резултат червено, загуба
  • 4-ти залог на черно за 8 евро, резултат червено, загуба
  • 5-ти залог на черно за 16 евро, резултат черно, ПЕЧАЛБА

Играчът е заложил общо 1 + 2 + 4 + 8 + 16 = 31 евро и е спечелил общо 32 евро. Това прави чиста печалба от 1 евро и играчът може да започне отначало. Разбира се, играчът не е нужно да започва със сумата от 1 евро; можете сами да определите стартовия си лимит.

Предимства и недостатъци на системата Мартингейл в играта на рулетка

Системата Мартингейл гарантира определена печалба, ако средствата са неограничени. Недостатъкът се крие във факта, че играчът има ограничени средства, с които да играе. Докато вероятността от много последователни загуби е почти равна на нула, винаги има шанс експоненциалното залагане да доведе до катастрофални последствия за играча. Това е причината, поради която почти сигурните очаквани приходи от системата Мартингейл се балансират от минималния риск от загуба. Ако решите да използвате тази стратегия за игра, се уверете, че разполагате с голямо количество средства в сметката си в казиното, за да покриете последователните загуби в дългосрочен план.

Рулетка