Система Парле

Система Парле

Система Парле, стратегия за игра на рулетка

Системата Парле е много агресивна стратегия за игра на рулетка. Тя е показала възможността за генериране на големи печалби за кратък период от време и със сравнително малко количество начален капитал. Тази възможност се компенсира от увеличено ниво на риск и вероятност за загуба. Обаче, в сравнение със системата Мартингейл не рискувате да загубите големи суми при играта си.

В играта на рулетка има голяма вероятност печелившият цвят да се сменя в отделните кръгове. Разбира се, цветът не се сменя всеки кръг, но това става малко или много редовно. Всеки играч на рулетка знае, че не е необичайно, когато един и същ цвят се пада 6 последователни пъти. Стратегията Парле опитва да извлече предимство от тази тенденция, а не да я избягва.

Основни принципи на системата Парле при игра на рулетка

Пирамидният принцип е в основата на системата Парле. Продължавате да залагате на същия цвят. Ако спечелите, залагате, че ще продължите да печелите с оригиналния залог. Ако загубите, започвате отначало. Можете да изберете колко дълго да правите прогресията (броят на последователните печеливши залози, след които играта свършва). Като цяло прогресия от 4 последователни печалби на един цвят е препоръчителна, като този тип прогресия се среща сравнително често. С начален залог от 2 евро нашите печалби след 4 последователни печалби на същия цвят ще бъдат, както следва:

  • Залог на черно за 2 евро, резултат черно, печалба от 2 евро
  • 2-ри залог на черно за 4 евро, резултат черно, печалба от 4 евро
  • 3-ти залог на черно за 8 евро, резултат черно, печалба от 8 евро
  • 4-ти залог на черно за 16 евро, резултат черно, печалба от 16 евро

В началото нашият начален залог е 2 евро, който сме рискували за цялата серия. Ако серията е печеливша, максималната възможна печалба е 2 + 4 +8 + 16 = 30 евро, или 15 пъти повече от оригиналния залог.

Предимства и недостатъци на стратегията Парле при играта на рулетка

Стратегията Парле е рисова, тъй като вероятността от 4 последователни цвята не е висока. Обаче, този риск се компенсира с малкото количество начален капитал, поставен в риск, и със сравнително високата възвръщаемост в случай на печеливша серия.

Рулетка